Universiteit wordt 'access provider'

De Universiteit van Amsterdam wordt Internet access provider. Studenten en medewerkers van deze universiteit kunnen voor honderd gulden per jaar maximaal twaalf uur per maand het Net op.

De universiteit is daarmee goedkoper dan commerciële providers zoals Compuserve, Planet Internet, Euronet en Global Access. Compuserve biedt de eerste maand tien uur gratis. Daarna moet zestien gulden per maand worden betaald waarvoor men vijf uur kan rondsurfen. Een extra uur kost 4,80 gulden. Voor 39,95 gulden per maand zijn twintig uur beschikbaar. Een extra uur kost dan 3,20 gulden.
Dr S.J. Noorda, lid college van bestuur, heeft de nieuwe voorziening vorige week dinsdag in gebruik genomen. De dienst gaat Uvainbel heten. De universiteit heeft bij het computercentrum Sara dat is belast met de praktische uitvoering, alvast 48 lijnen opengesteld. Uvainbel werkt met poorten (inbelmodems) van 28,8 kbit per seconde. Elke abonnee krijgt een gratis diskette met programmatuur om het Net op te kunnen gaan. Overigens staat de dienst alleen open voor studenten en medewerkers van de UvA. Naast Uvainbel komt de universiteit ook met Uvamail. Via deze dienst kunnen de studenten een eigen e-mail-adres krijgen. Deze elektronische brievenbus is voor hen gratis. De medewerkers moeten hier vijftig gulden voor betalen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-01-25T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.