Managed hosting door True

Nieuwe hoogleraar Tele-informatica

 

René Wagenaar wordt per 1 april benoemd tot hoogleraar Tele-informatica aan de Faculteit der Economische Wetenschappen en Econometrie van de Amsterdamse Vrije Universiteit.

Wagenaar behaalde in 1978 cum laude zijn doctoraalexamen Experimentele natuurkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Vervolgens deed hij aan het FOM Instituut voor Atoom- en Molecuulfysica onderzoek dat resulteerde in het proefschrift 'Small angle elastic scattering of electrons by noble gas atoms'. Na als systeemarchitect en projectleider bij Philips Telecommunications and Data Systems te hebben gewerkt, werd hij in 1987 docent Technische Informatica en in 1992 hoofddocent Toegepaste Informatica aan de Erasmus Universiteit.
Wagenaar publiceerde met name op het terrein van nieuwe telematica-diensten, zoals edi. Hij is betrokken geweest bij een aantal projecten in opdracht van de Europese Unie en bedrijven uit de Rotterdamse regio. De leerstoel Tele-informatica gaat Wagenaar in deeltijd bekleden en combineren met de functie van adviseur Strategie bij Kpn Research.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/201981). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×