Nieuwe hoogleraar Tele-informatica

René Wagenaar wordt per 1 april benoemd tot hoogleraar Tele-informatica aan de Faculteit der Economische Wetenschappen en Econometrie van de Amsterdamse Vrije Universiteit.

Wagenaar behaalde in 1978 cum laude zijn doctoraalexamen Experimentele natuurkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Vervolgens deed hij aan het FOM Instituut voor Atoom- en Molecuulfysica onderzoek dat resulteerde in het proefschrift 'Small angle elastic scattering of electrons by noble gas atoms'. Na als systeemarchitect en projectleider bij Philips Telecommunications and Data Systems te hebben gewerkt, werd hij in 1987 docent Technische Informatica en in 1992 hoofddocent Toegepaste Informatica aan de Erasmus Universiteit.
Wagenaar publiceerde met name op het terrein van nieuwe telematica-diensten, zoals edi. Hij is betrokken geweest bij een aantal projecten in opdracht van de Europese Unie en bedrijven uit de Rotterdamse regio. De leerstoel Tele-informatica gaat Wagenaar in deeltijd bekleden en combineren met de functie van adviseur Strategie bij Kpn Research.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-01-25T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.