Pica met Webdoc- dienst op Internet

Het Centrum voor Bibliotheekautomatisering Pica en zijn Amerikaanse zusterorganisatie Research Libraries Group (RLG) gaan samenwerken bij de verdere ontwikkeling van Webdoc, een project dat tot doel heeft om documenten via Internet te leveren.

De dienstverlening houdt in dat eindgebruikers van bibliotheken elektronische documenten kunnen zoeken en opvragen in de catalogus van Webdoc, die zowel op de Pica- als Rlg-hostcomputer beschikbaar gesteld wordt. De Webdoc-collectie bevat een groot aantal tijdschriftartikelen, beeldmateriaal en andere primaire bronnen.
Deze maand wordt in Nederland en Duitsland met een proefproject gestart. Amerika volgt in september. Pica en Rlg willen ook commerciële docementenleveranciers bij het project betrekken. De eerste samenwerkingsovereenkomst is onlangs met Kluwer Academic Publishers ondertekend.
Webdoc is de eerste fase van een samenwerking tussen Pica en Rlg met het uiteindelijke doel gebruikers een gestroomlijnde toegang te verlenen tot zowel papieren als elektronische documenten. Ook willen de partners één interface ontwikkelen ten behoeve van zowel het elektronische als conventionele interbibliothecaire leenverkeer. Pica en Rlg willen gezamenlijk software en geïntegreerde eindgebruikersdiensten gaan aanbieden aan bibliotheken en eindgebruikers in zowel Europa als Amerika. Het pica is te vinden ophttp://www.nic.surfnet.nl/rai/pica/picahome.html.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-01-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.