Nedcar, Arboned en Volvo in zee met IBM

IBM heeft opdrachten binnengehaald van Volvo, Nedcar en Arboned. Volvo heeft vijf RS/6000 model 41T-werkstations en een RS/6000-server aangeschaft. Hierop draait software waarmee automodellen ontworpen en gerestyled kunnen worden.

De cad-constructeurs (computer aided design) van Volvo denken met behulp van de aangeschafte hardware nauwkeuriger en sneller te werken bij het omzetten van ideeën naar vormbeschrijvingen, werktekeningen en packaging-indelingen. Nedcar, een dochter van Volvo en Mitsubishi, zet haar software over van een mainframe- naar een RS/6000-omgeving. Ook Nedcar heeft gekozen voor de combinatie van RS/6000 model 41T-werkstations en een RS/6000-server. Arboned, ten slotte, zet IBM-computers in op al zijn twintig vestigingen en rust ambulante medewerkers uit met Thinkpads. Hierdoor beschikt Arboned over een flexibel communicatieplatform waarmee klantinformatie eenvoudiger opgeslagen en bewerkt kan worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-01-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.