Detailhandel wil edi-standaard

De gemengde branche streeft naar één communicatiestandaard voor edi-toepassingen, de zogeheten internationale Eancom-standaard voor elektronische gegevensuitwisseling.

Dat is op een bijeenkomst van Ean Nederland bepaald, waar ondermeer vertegenwoordigers van Blokker, Bijenkorf, Halfords, Hema, Kwantum en Vroom & Dreessman aanwezig waren. Tot de gemengde branche worden speciaalzaken en warenhuizen gerekend die een uitgebreid assortiment aan produkten verkopen. Ean Nederland is een samenwerkingsverband van bedrijven en instellingen uit zo'n dertig branches, en heeft als doel het elektronische berichtenverkeer in deze branches in goede banen te leiden.
Ean heeft gemerkt dat een edi-standaard in een branche sneller wordt ingevoerd als de krachten worden gebundeld. Op de Ean-bijeenkomst hebben de bedrijven uit de gemengde branche invoeringsconventies voor standaard edi-berichten opgesteld. Ean heeft inmiddels de conventies voor order- en factuurberichten ontwikkeld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-01-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.