Systeem voor diefstalpreventie PC's

Procorp heeft, in samenwerking met TNO, CME (Centrum voor Micro Elektronika) en het ministerie van Economische Zaken, een beveiligingssysteem voor computers ontwikkeld. Dit Beveiligingssysteem voor Roerende Goederen (BRG) kan worden ingezet om diefstal van PC's en laptops in bedrijven tegen te gaan.

Verzekeraars schatten de schade van één 'gestolen computerwerkplek' op ruim dertigduizend gulden. De hoogte wordt niet zozeer bepaald door de waarde van de apparatuur, alswel door de data die zich in het systeem bevinden en die moeilijk reproduceerbaar zijn.
BRG bestaat uit mogelijkheden om langs elektronische weg computerapparatuur te beveiligen. Hierbij gaat het om ingebouwde alarminstallaties die registreren op welke locatie een computer staat en die signalen afgeven als het apparaat wordt verwijderd. Al naar gelang het te beveiligen object - variërend van PC tot aan geheugenchip - zijn de installaties uitgerust met modems, geheime codes en foto-elektrische cellen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-02-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.