Dijkstal negeert salarissysteem defensie

In de Tweede Kamer is opschudding ontstaan over het voornemen van minister Dijkstal (Binnenlandse Zaken) om voor zijn departement een eigen salarissysteem te ontwikkelen.

Tot verbazing van het Kamerlid Stellingwerf (RPF) gaat Dijkstal voorbij aan het feit dat onlangs op het ministerie van Defensie een splinternieuw 93,7 miljoen gulden kostend salarissysteem in gebruik is genomen. Hij begrijpt niet waarom geen aansluiting is gezocht bij dit 'Nieuw Salarissysteem voor de Krijgsmacht (NSK)'. Het RPF-kamerlid heeft minister Dijkstal in schriftelijke vragen om opheldering gevraagd.
Het confessionele kamerlid vindt het vreemd dat uitgerekend minister Dijkstal zijn departement op eigen houtje het salarissysteem laat vernieuwen. Dijkstal zou als coördinerend bewindsman bij de overheidsautomatisering het goede voorbeeld moeten geven. Volgens hem is het veel doelmatiger gebruik te maken van systemen die de Staat der Nederlanden al in haar bezit heeft. "Minister Dijkstal moet met goede argumenten komen, als hij er geen gebruik van wil maken." Hij hoopt dat zijn vragen nog op tijd komen om de plannen te stuiten. Binnenlandse Zaken zou al op het punt staan een contract voor aanbesteding van het project af te sluiten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-02-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.