NCP: tien nieuwe chipcardprojecten

De branche ontspanning en recreatie heeft zijn eerste chipcardprojecten. De bedrijfstak komt met twee projecten voor in het 1995/1996-overzicht van het Nationaal Chipcard Platform (NCP).

'-kaart voor identificatie bij het opvragen van films. Kaartuitgever Casema/Teleselect mikt op 10 procent van haar kabelklanten, ofwel zo'n 100.000 huishoudens. De andere is de 'Zeelandkaart' van PTT Telecom, waarmee men behalve telefoneren, het parkeren en het gebruik van de 'zomerbus' kan betalen. Vorig jaar zijn zo'n 60.000 kaarten verkocht.
Het NCP signaleerde het afgelopen jaar tien nieuwe projecten in zeven branches. De gezondheidszorg kwam van zeven op elf, verkeer en vervoer van vier op acht, overheid van vier op vijf, handel en dienstverlening van drie op vier en ontspanning en recreatie dus van nul op twee. Financiële dienstverlening liep van zeven terug naar vijf en communicatie en telefonie bleef op twee. Deze twee branches ziet het NCP niettemin als het machtigst, vanwege hun strategische positie en hoge kaartoplagen. Behalve het projectenoverzicht heeft het NCP recentelijk ook de publikatie 'De chipcard - een haalbare kaart?' het licht doen zien. Die moet organisaties helpen de voors en tegens af te wegen van plannen om zelf chipcardtechnologie toe te passen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-02-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.