Beveiliging gemeenten wisselend

Het organisatie-adviesbureau VB Advies uit Nieuwegein voert een onderzoek uit naar de beveiliging van de informatievoorziening bij Nederlandse gemeenten.

Uit een tussentijdse inventarisatie blijken grote verschillen te bestaan in de aanpak van de gemeenten. Ook ontbreekt vaak een formeel beleid in de vorm van een beleidsdocument voor informatiebeveiliging of een uitgewerkt beveiligingsplan. Verder is naar voren gekomen dat beveiligingsincidenten meestal voortkomen uit onopzettelijk gemaakte menselijke fouten. VB Advies zal de eindresultaten van het onderzoek in de loop van april presenteren op een speciaal aan dit thema gewijd seminar.
Doel van het onderzoek is om de huidige staat van informatiebeveiliging bij gemeentes in kaart te brengen en probleemgebieden en trends te identificeren. Bij ruim tweehonderd gemeenten is een schriftelijke enquête uitgezet; een kleine groep is benaderd voor een persoonlijk gesprek over de informatiebeveiliging. VB Advies maakt onderdeel uit van de VB Groep, die onder andere gemeentelijke accountantscontroles uitvoert.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-02-12T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.