Toenemend verzet chipkaart IB Groep

In de onderwijswereld groeit het verzet tegen de studentenchipkaart die een consortium van Informatie Beheer Groep (IB Groep), PTT en IBM landelijk wil gaan invoeren.

Sinds september loopt in Groningen en Twente een proef met deze multifunctionele chipkaart. Behalve als college-, bibliotheek- en OV-jaarkaart kunnen de 20.000 studenten die aan de proef meedoen, de kaart ondermeer ook gebruiken om te telefoneren en in de mensa te betalen. Een aantal onderwijsinstellingen is tegen een landelijke invoering van de kaart. Zij pleiten voor een chipkaart die vooral gericht is op gebruik in het onderwijs.
Dit pleidooi staat te lezen in het Surf-rapport 'Chipcard-gebruik door Universiteiten en Hogescholen'. Een belangrijk punt van kritiek is het bedrag dat de instellingen voor de chipkaart moeten gaan betalen. Er wordt gedacht aan jaarlijks 15 gulden per kaart. Dat wordt in het algemeen te duur gevonden. In het rapport wordt de aanbeveling gedaan om in Surf-verband nadere afstemming te laten plaatsvinden over de minimale gemeenschappelijke functionaliteit, de architectuurkeuze en de implementatie van de kaart. Voorts meent de projectgroep dat Surf een coördinerende rol moet gaan vervullen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-02-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.