Neuraal netwerk slechts hulp voor econoom

Neurale netwerken kunnen de bestaande economische modellerings- en analysemethoden niet vervangen. Wel zijn ze een nuttige toevoeging aan het arsenaal van economische methoden.

Dat concludeert Willem Verkooijen in zijn proefschrift 'Neural Networks in Economic Modelling: An Empirical Study'. Verkooijen, momenteel werkzaam bij de IT-afdeling van de ABN-Amro Bank, promoveerde hierop vorige week aan de Katholieke Universiteit Brabant.
Een neuraal netwerk is volgens Verkooijen een voorbeeld van een flexibele regressietechniek waarmee in economische modellen naar functionele verbanden kan worden gezocht in zeer grote klassen van functies. Het gebruik van een neuraal netwerk verhoogt de betrouwbaarheid van de voorspellingen die op grond van economische modellen kunnen worden gedaan. Verkooijen heeft in zijn proefschrift een strategie ontwikkeld voor het maken van een dergelijk neuraal netwerk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-02-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.