Exin vernieuwt PDI-opleiding

Exin heeft de PDI-basisopleiding (Praktijk Diploma Informatica) vernieuwd. Belangrijkste verschil met de oude opleiding is dat zij gebaseerd is op Windows.

Voor het eerst sinds de introductie in 1989 is de PDI.1-opleiding grondig vernieuwd. In de herziene versie wordt aandacht geschonken aan nieuwe ontwikkelingen, zoals Internet, en moderne bedrijfsapplicaties, zoals workflow en groupware. Daarnaast is de inhoud van een aantal modules meer toegespitst op het praktische gebruiksgemak en toepasbaarheid van de PC. In de oude versies werd vrij veel aandacht besteed aan technische aspecten van de informatica.
Een essentieel verschil tussen het oude en het nieuwe PDI is dat de oude basismodules zijn gebaseerd op MS-Dos en de nieuwe op het gebruik van Windows. Bovendien is in de module 'Werken met standaardpakketten' WP vervangen door Word. De revisie van PDI.1 maakt deel uit van de modernisering van de gehele PDI-lijn. Het is nu aan de opleidingsinstituten om hun cursusmateriaal aan te passen aan de nieuwe eisen van Exin. De PDI-opleiding is in 1989 geïntroduceerd en gepositioneerd als een IT-cursus op Mbo-niveau. Ruim 11.000 mensen hebben sindsdien een PDI-diploma gehaald.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-02-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.