Bedrijven bundelen belangen info-snelweg

Een aantal ondernemingen waaronder KPN, Philips, IBM, AT&T alsmede de kabelmaatschappijen Casema, Edon, Nethold en Eneco hebben de Initiatiefgroep Infrastructuur Elektronische Snelwegen opgericht.

Ook de grote banken die samenwerken in Interpay, zijn hierbij betrokken. De groep wil binnen een half jaar overeenstemming bereiken over (technische) standaarden voor de digitale snelweg. Minister Wijers (Economische Zaken) kondigde dit aan tijdens overleg met de Tweede Kamer over het Aktieprogramma Elektronische Snelwegen.
Uiteindelijke doel is de vorming van een consortium, dat een proeftuin van twee miljoen aansluitingen moet maken. Zeker is dat de infrastructuur van KPN gecombineerd wordt met die van de kabel. De twee miljard gulden aan investeringen die deze eerste fase vergt, is alleen rendabel te maken als er tegelijkertijd voldoende diensten worden ontwikkeld. Daarom is er ook intensief overleg gaande over de inhoudelijke invulling. Bij dit laatste zijn ongeveer zeventien organisaties betrokken waaronder Ahold en de Anwb. Het initiatief is een uitvloeisel van het rapport 'Visie op versnellen', dat achttien bedrijven hebben opgesteld voor minister Wijers. Een tweede aanbeveling uit het rapport is de oprichting van een platform van aanbieders van nieuwe elektronische diensten. De oprichting daarvan wordt eind maart verwacht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-02-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.