Managed hosting door True

Timmer: kwartaalcijfers mooi afscheidscadeau

 

Halfgeleiders zijn momenteel de meest winstgevende activiteit van het Philips-concern. In het vierde kwartaal van 1995 werd hierop een netto resultaat geboekt van 635 miljoen gulden.

De omzet steeg met 21 procent tot 14,8 miljard gulden. In het algemeen viel het resultaat over het vierde kwartaal wat tegen. Philips-topman Jan Timmer, die in oktober met pensioen gaat, was toch tevreden over de jaarcijfers. Hij sprak van een mooi afscheidscadeau. De nettowinst steeg vorig jaar met 18 procent tot 2,52 miljard gulden. De omzet nam 5,7 procent toe tot 64,46 miljard gulden.
Timmer gaf openlijk toe dat de digitale compact cassette geen verkoopsucces is. Alleen de echte audio-liefhebbers blijken interesse te tonen. De verkopen van de CD-I komen zoals bekend maar tergend langzaam op gang, terwijl ook Timmers derde grote troef (hdtv) nog geen duidelijke toekomst heeft. Maar de digitale videodisk (DVD) met als belangrijkste toepassing een nieuwe generatie CD-Rom-'drive' belooft wel een verkoophit te worden. Overigens ligt de toekomst van Philips niet zozeer op hardware-gebied maar veeleer in de software. Het Eindhovense concern streeft er naar straks een kwart van de omzet uit de sector amusement te halen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/202229). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×