Bond vreest wildgroei aan chipkaarten

De Consumentenbond vreest een wildgroei aan chipkaarten. De plannen van de gezamenlijke banen om liefst drie verschillende chipkaarten aan te bieden zijn bij de bond in slechte aarde gevallen.

De bond ziet niet in waarom er naast een multifunctionele chipkaart ook nog een chipknip met uitsluitend een betaalfunctie en allerlei speciale geldkaarten in de vorm van klantenkaarten moeten komen.
De consument zit daar totaal niet op te wachten, terwijl de winkelier één betaalautomaat meer dan voldoende vindt. Een bijkomend probleem is nog dat ook Postbank en PTT Telecom met een eigen chipknip komen. Deze combinatie zal de andere banken ervan moeten overtuigen dat de betaalautomaten in de winkels beide soorten chipknippen gaan accepteren. Overigens reageerde de combinatie Postbank/PTT Telecom gelaten op de versnelde invoering van de chipknip door de rest van de banken. De Postbank verwacht in oktober haar eigen chipknip te kunnen uitbrengen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-02-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.