Kant-en-klare markt voor netwerk-pc

Richard Finkelstein, gerenommeerd marktanalist en directeur van het bureau Performance Computing voorspelt dat grote ondernemingen afstand zullen nemen van de client-georiënteerde gegevensverwerking.

Het gegevenspakhuis wordt de drijvende kracht achter de toenemende populariteit van goedkope netwerkcomputers. Hij zei dit tijdens een bijeenkomst van DCI en Meta Group, die vorige week in Orlando (Florida) belegd. "Het is alsof de applicaties schreeuwen: 'Ik wil terug naar het mainframe'."
Finkelstein ziet Netscape in zo'n omgeving als de magere client, waarbij de applicatie zich op de server bevindt en slechts de presentatie plaatsvindt op de client. "Windows is een zware client met applicaties op de desktop. Als de applicatie zich op de server bevindt, heb je slechts Netscape of een andere browser nodig op het bureau. En Netscape hoeft niet per se te draaien op Windows. Alle andere applicaties die in de toekomst nodig zijn, worden in de vorm van applets in Java naar de client gehaald."
Uit een onderzoek onder de aanwezigen - vertegenwoordigers van een groot deel van de grootste vijfhonderd bedrijven ter wereld - bleek dat er een kant-en-klare markt bestaat voor de netwerkterminal. Binnen twee jaar voorspelt Meta Group een omzet van 13 miljard dollar in deze tak van sport. Van die 13 miljard zal zo'n 8 miljard besteed worden aan hard- en software en de rest aan diensten en systeemintegratie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-02-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.