Verandering Siemens verloopt voorspoedig

In een interview met het Algemeen Dagblad vertelt Thomas Cohn, voorzitter van de raad van bestuur van Siemens Nederland, over het succesvolle verloop van het interne veranderingsprogramma TOP (Time Optimized Processes).

Dit project werd een jaar geleden op poten gezet om ervoor te zorgen dat Siemens ook de komende jaren een toonaangevende speler op de IT-markt blijft. Managers hebben in dit kader een document ondertekend waarin is vastgelegd dat voor het jaar 2000 het marktaandeel verdubbeld dient te zijn, de produktiviteit met 30 procent omhoog moet en het operationeel resultaat naar minstens 5 procent van de omzet moet gaan. Ook wordt gewerkt aan een cultuuromslag om de betrokkenheid van de werknemers bij het reilen en zeilen van het bedrijf te vergroten.
Volgens Cohn ligt Siemens qua cijfers op schema. "De omzet ging vorig jaar naar ruim 1,5 miljard gulden, de orderontvangst steeg met 44,7 procent naar 2,16 miljard en de nettowinst steeg met 3,6 procent tot 44,6 miljoen." Belangrijker nog vindt hij dat de 2700 medewerkers in Nederland daadwerkelijk van hun stoel zijn gekomen. Zo vertelt Cohn dat een honderdtwintig vragen omvattende enquête naar de tevredenheid van werknemers een respons haalde van 67 procent. "Dat is ongelooflijk hoog. 20 Procent is normaal. En die enquête was echt diepgravend. Het kostte zeker twee uur om hem in te vullen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-02-22T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.