Hernieuwde aandacht voor mechatronica

In het Demonstratieprogramma IT in Nederland (Dlin) van het ministerie van Economische Zaken zal ruim aandacht worden geschonken aan de voor- en nadelen van het mechatronica ontwerpproces.

Het Mechatronica Platform, waarin de brancheverenigingen FME-CWM, Het Instrument en de Metaalunie participeren, gaat daarvoor samen met Senter, het uitvoeringsorgaan van het ministerie, een programma opzetten. Mechatronica is een methodiek en filosofie die betrekking heeft op het ontwerpen van produkten en produktieprocessen. Daarbij wordt uitgegaan van een nauwe samenwerking tussen de disciplines werktuigbouwkunde, (optische) elektronica en informatica.
In het verleden heeft de overheid subsidies beschikbaar gesteld voor mechatronica-projecten. Het Het Platform wil door middel van casestudies en seminars de resultaten van deze projecten bredere bekendheid geven. De initiatiefnemers richten zich vooral op ondernemingen in de medische technologie, verpakkingsindustrie, levensmiddelentechnologie en landbouwmechanisatie. Het Platform heeft samenwerking gezocht met Senter dat voor het ministerie van Economische Zaken het Demonstratieprogramma Informatietechnologie in Nederland (Dlin) opzet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-02-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.