Amerikaans CSC aast op Nederlands Roccade

Computer Sciences Corporation (CSC) aast op de Roccade Informatie Groep. De Amerikaanse computer-dienstverlener is bereid diep in de buidel te tasten voor de winstgevende overheidsdochter.

De actie van CSC kan verregaande gevolgen hebben voor Getronics, dat bij privatisering van Roccade door de overheid al was aangewezen als belangrijkste overnamekandidaat. CSC heeft veel geld over voor Roccade, omdat deze groep precies de omvang heeft die de Amerikanen ideaal achten om als springplank te dienen voor de verdere expansie in Europa.
Om in Europa echt een leidende partij te worden is overname van een grote onderneming nodig. Dat CSC daarbij zo'n grote voorkeur heeft voor een overname in Nederland, laat zich verklaren uit de goede reputatie die Nederlanders in het buitenland hebben. Als een van de weinige, mogelijke overname-kandidaten in ons land bleef Roccade over, temeer daar deze onderneming over een groot rekencentrum beschikt. Verder staat Roccade bekend als een goede, winstgevende onderneming die technisch uitstekende kwaliteit levert.In een aantal marktsegmenten zoals de overheid heeft men een goede penetratie. Mocht het CSC lukken Roccade over te nemen dan kan dit voormalige staatsbedrijf de kern worden van CSC in continentaal-Europa. Roccade kan een leidinggevende rol krijgen. CSC is bereid een garantie voor de werkgelegenheid te geven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-02-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.