Printerdivisie SNI naar Océ

Océ van der Grinten koopt van Siemens Nixdorf de divisie voor hoge-volume printers (HLD). Deze activiteiten, inclusief 3000 personeelsleden, zullen al op 1 april worden overgedragen. De Venlose fabrikant van kopieermachines die zelf ook duurdere printers maakt, telt voor deze activiteiten ongeveer 900 miljoen gulden neer.

Bekend was dat Siemens Nixdorf een koper zocht voor deze divisie, die niet meer tot de kernactiviteiten werd gerekend. Océ hapte snel toe, omdat de printers van Siemens Nixdorf een welkome aanvulling op het bestaande assortiment vormen. Océ gaat in één klap behoren tot de grotere 'spelers' op dit gebied. Siemens Nixdorf haalde met deze printers een omzet van ongeveer een miljard gulden.
De oorlogskas van Océ is voor dit soort overnames te klein. Daarom wordt overgegaan tot een emissie van aandelen. Het kapitaal zal met ongeveer een vijfde worden vergroot. Zonder uitgifte van nieuwe aandelen zou het eigen vermogen een te geringe omvang krijgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-02-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.