Erasmus en RCC bouwen 'software-fabriek'

De Erasmus Universiteit Rotterdam bereidt de invoering van een 'software-fabriek' voor. Hiertoe wordt samengewerkt met het RCC, een onderdeel van de Roccade Informatie Groep.

Het gaat om een nieuwe benadering van software-ontwikkeling. Kenmerk is dat op gestructureerde wijzestate-of-the-art applicaties worden gerealiseerd. De software wordt volgens een vast stramien ontwikkeld. Er gelden vaste procedures en richtlijnen, die vanuit de praktijk zijn ontstaan. Deze standaard aanpak is gebaseerd op principes van hergebruik.
RCC implementeert de softwarefabriek voor nieuwe administratieve informatiesystemen, zo blijkt uit het mededelingenblad van RCC. Men denkt zo kwalitatief hoogstaande softwareprodukten te vervaardigen, die gemakkelijk zijn te onderhouden. Ook de prijs/prestatie-verhouding zou gunstig zijn. Naar model van de eigen softwarefabriek heeft RCC voor de universiteit een op maat gesneden 'factory' gemaakt. De procedures die RCC voor eigen gebruik heeft ontwikkeld zijn aangepast. De afdeling Informatiebeleid & Software-ontwikkeling (I&S) van de universiteit is momenteel bezig de nieuwe werkwijze onder de knie te krijgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-03-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.