Slechts geringe stijging IT-uitgaven

Nederlandse bedrijven verwachten dit jaar niet meer dan 19 miljard gulden te besteden aan automatisering. Dit betekent een stijging van slechts 2,2 procent.

Uitzondering op de ontwikkelingen vormt alleen datacommunicatie. Internet en vooral het e-mail verkeer tussen bedrijven houden de bestedingen nog op peil, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Meer dan de helft van de Nederlandse bedrijven verwacht eind dit jaar zijn computers te kunnen laten communiceren met die van andere bedrijven. Dit betekent een toename van 20 procent vergeleken met 1994. Ook de interne datacommunicatie neemt toe. Eind dit jaar zullen naar verwachting zes van de tien geautomatiseerde bedrijven gebruik maken van gekoppelde PC's of terminals.
Tegen die tijd zal het Nederlandse bedrijfsleven meer dan 1 miljoen gekoppelde PC's hebben, hetgeen neerkomt op een groei van 36 procent in twee jaar tijd. Het aantal (netwerk- en file-)servers zal in deze periode met 29 procent groeien. De aantallen 'stand alone' PC's en terminals dalen daarentegen met respectievelijk 6 en 18 procent. Ook het aantal mainframes blijft teruglopen: van 3.800 naar 3.700. Dat is een daling met 3 procent. Het aantal minicomputers stijgt met 1 procent naar 15.500.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-03-07T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.