Logistiek systeem voor supermarkten

Vier supermarktketens en VCD Automatisering werken aan de ontwikkeling van een nieuw distribution & retail operations and management system, kortweg Distretail genoemd.

Het initiatief voor de bouw van dit nieuwe softwarepakket is uitgegaan van de grootwinkelbedrijven Jan Linders, Em-Té Trommelen Beheer, Poiesz en Grosmarkt. Dit kwartet, alle lid van de inkoopcombinatie Superunie, zocht naar een nieuw distributiesysteem waarbij veel branche-eigen functies kunnen worden ingebouwd. Een goed standaardpakket ontbrak echter, waarna contact werd gelegd met VCD. Het bedrijf, dat al eerder systemen heeft ontwikkeld voor De Boer Winkelbedrijven en Koninklijke Ahold, kreeg uiteindelijk groen licht voor de bouw van de maatwerkapplicatie Distretail in Progress. Volgens René Mans, hoofd systeemontwikkeling bij Jan Linders, is een adequaat informatiesysteem noodzakelijk vanwege de kostenbesparende voordelen. "In onze branche zit de winst in het derde cijfer achter de komma! Dat betekent dat je ontzettend alert moet zijn op de kosten."
Distretail zal naar verwachting medio '96 operationeel zijn. Het ligt in de bedoeling het systeem ook aan andere grootwinkelbedrijven beschikbaar te stellen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-03-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.