Studenten bouwen flat op Internet

Wageningse studenten van de Landbouwuniversiteit zijn bezig hun studentenflat op Internet na te bouwen. Het is de bedoeling dat deze 'virtuele' flat op het beeldscherm een driedimensionele replica wordt van de flat aan de Haarweg, waar de studenten in werkelijkheid wonen.

Web-surfers kunnen het gebouw bezoeken en door de gangen dwalen. Als zij daarbij een kamer binnengaan, krijgen ze informatie over de bewoner, diens hobbies en andere informatie die de student in een persoonlijke pagina heeft opgenomen. Voor dit doel hebben de studenten de beschikking gekregen over een eigen server. Het adres hiervan is:http://www.student.wau.nl
De universiteit ziet het project als een goede training voor studenten om ervaring te krijgen met nieuwe media. Daarom wordt hiervoor subsidie gegeven. Voor de bouw van de virtuele studentenflat is de nodige creativiteit nodig. Via Internet zullen de vorderingen van de studenten zijn te volgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-03-11T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.