Jorritsma wil 'Telecom-valley Nederland'

Nederland moet toonaangevend worden op gebied van telecommunicatie. Achter de duinen zou een soort 'Telecom-valley' moeten ontstaan, zoals Silicon Valley in de buurt van San Francisco.

Minister Jorritsma droomde hier vorige week donderdag hardop over bij de uitreiking van de diploma's 'Master of Business Telecommunications'. Ze sprak tijdens een bijeenkomst in de Aula van de TU Delft die werd georganiseerd door Toptech Studies.
De liberale bewindsvrouw denkt dat Nederland een geschikte vestigingsplaats kan zijn voor kleine, innoverende telecommunicatie- bedrijven die technologisch in het voorste gelid lopen. Jorritsma denkt dat het klimaat hiervoor kan ontstaan als de regelgeving zo veel mogelijk wordt geliberaliseerd. Nederland kan daarbij profiteren van de voordelen die ze heeft als Distributieland. Logistieke diensten laten zich heel wel combineren met hoogwaardige informatiestromen, aldus Jorritsma. Ook de dichte bekabeling van het land biedt tal van kansen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-03-12T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.