Nalatig onderhoud studiefinanciering

Het ministerie van Onderwijs heeft te weinig oog voor de noodzaak de geautomatiseerde systemen bij de Informatie Beheer Groep (IBG) tijdig te onderhouden.

Telkens wordt het onderhoud aan deze systemen opgeschoven, omdat het ministerie hier te weinig prioriteit aan geeft. Door de herhaalde omvangrijke aanpassingen krijgt de IB-Groep geen kans het benodigde onderzoek aan de systemen te verrichten. Dit blijkt uit een onderzoek van VB-accountants. Opdrachtgever was de Raad van Toezicht van de Informatie Beheer Groep. Aanleiding tot het onderzoek vormden klachten over deze Groningse instelling, die zorgt voor de uitbetaling van de studiefinanciering.
De IB-Groep zelf heeft er bij het ministerie herhaaldelijk op aangedrongen meer geld te geven voor het onderhoud van de computersystemen. In Groningen wordt dit als een groot punt van zorg gezien, maar het departement heeft hier geen oren naar. De beschikbare middelen gaan op aan het invoeren van nieuwe of gewijzigde wet- en regelgeving. VB-accountants vindt dat de IB-groep wel gelijk geeft. Ook het bureau Berenschot heeft in een rapport van april vorig jaar op het probleem gewezen. De opstellers van het rapport hebben de indruk dat het ministerie en de IB-Groep elkaar nogal eens als 'tegenpartij' beschouwen, terwijl ze juist als partners zouden moeten samenwerken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-03-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.