Getronics leidt Europees database-project

Met behulp van Nederlandse trefwoorden zoeken in een database met Franse, Duitse of Engelse documenten en de samenvattingen in het Nederlands lezen.

Dat is het doel van het project dat een consortium van twaalf Europese organisaties onder leiding van Getronics Software gaat uitvoeren. De opdracht van 2,5 miljoen gulden is verstrekt door de Europese Commissie.
De proef wordt gedaan samen met een aantal milieu-organisaties uit Nederland, Engeland, Duitsland en Frankrijk. Alle documenten in hun databases zullen van een bepaalde ontsluitingsstructuur moeten worden voorzien. Daarvoor zal een geautomatiseerd systeem worden opgeleverd. Dat systeem zorgt eveneens voor de aanmaak en invoer van de informatie in een database die met behulp van 'national language processing'-technieken kan worden benaderd.
Volgens Jacque Aarts van Getronics Software is het nadrukkelijk de bedoeling dat er gebruik wordt gemaakt van bestaande en op de markt verkrijgbare technieken en systemen. Aan het einde van dit jaar zullen de systemen operationeel zijn, zodat de milieu-organisaties ze kunnen gaan testen. Het project heeft een looptijd van drie jaar. Naast Getronics Software doen ook de TU Twente en TNO aan het project mee.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-03-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.