Randstad op zoek naar schoolverlaters

Om te kunnen voldoen aan de toenemende vraag naar IT-personeel wil Randstad Automatiseringsdiensten een trainees-pool van tenminste honderd schoolverlaters creëren.

Net als veel andere detacheringsbureaus start ook Randstad Automatiseringsdiensten binnenkort weer een campagne om afstudeerders binnen zijn gelederen te krijgen. Om die reden wordt op 12 april een banendag georganiseerd. Na een opleiding van enkele maanden komen de afstudeerders in een pool van trainees terecht. Daaruit kunnen relaties van Randstad Automatiseringsdiensten putten om minder ervaren automatiseerders -tegen een gereduceerd tarief- in te huren.
Volgens regiomanager Wilfran Beyeman is er momenteel een grote vraag naar Windows NT-, OS/2-, Novell- en Unix-specialisten. In verband met de introductie van de Euromunt en de programmatuuraanpassingen ten behoeve van het jaar 2000 constateert hij ook een toenemende vraag naar Cobol-programmeurs. Voor detacheringsbureaus ziet Beyeman de nabije toekomst rooskleurig in. De trend om arbeidskrachten flexibel in te zetten heeft ook zijn weerslag op het bestand van IT-specialisten. Volgens Beyeman zal het bedrijfsleven de 70/30-regel hanteren: 70 procent van de automatiseerders in vaste dienst en 30 procent op basis van detachering.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-03-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.