Interesse pilots overheidsloket enorm

De belangstelling voor het opzetten van pilot-projecten in het kader van het programma Overheidsloket 2000 is enorm. Bijna 130 gemeenten en zo'n 60 ondernemingen hebben zich aangemeld.

Bedrijven en bedrijfscombinaties hebben samen 80 loketplannen ingediend. De gemeenten, waarvan er ook een aantal samen optrekt, kwamen met 177 loketplannen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, die OL2000 trekken, willen met drie soorten loketten ervaring opdoen, steeds in vijf gemeenten: ouderen/gehandicapten-loketten, vastgoed-informatiebalies en ken-uw-rechten-zuilen. De ideeën zijn ongeveer gelijk over de drie verdeeld.
Na een informatiebijeenkomst vorige week hebben gemeenten tot eind deze maand de tijd om aan te geven of ze daadwerkelijk als pilotgemeente willen meedoen dan wel in een 'referentiegroep' willen zitten, die rond elke pilot wordt opgezet. De pilotkandidaten krijgen vervolgens medio april een briefing over de selectiecriteria. Eind mei moeten ze dan hun definitieve voorstel insturen, waarna in juni de selectie plaatsvindt van combinaties van gemeenten en bedrijven. Voor september is een 'kick-off- bijeenkomst' gepland waar de pilots zichzelf kunnen presenteren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-03-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.