'Rotterdam schendt regels aanbesteden'

De Europese Commissie overweegt juridische stappen tegen de Gemeente Rotterdam wegens inbreuk op de Europese regels voor aanbesteding. De gemeente is volgens de Commissie vorig jaar augustus te snel in zee gegaan met leverancier L+T.

Rotterdam had vorig jaar op korte termijn een computersysteem nodig voor de afdeling Sociale Zaken van de gemeente. Snelheid was geboden met het oog op de wijzigingen in het sociale stelsel op 1 januari 1996.
EC-functionaris Mario Monti zegt dat "een versnelde procedure alleen gebruikt mag worden als sprake is van niet te voorziene ontwikkelingen. De aanpassing van wetgeving valt hier niet onder. Overheidsorganisaties kunnen dit lang van te voren zien aankomen." Monti zegt dit naar aanleiding van vragen die Euro-parlementariër Gijs de Vries (VVD) begin december vorig jaar stelde. Naar nu bekend is geworden, bereidt de commissie een formele aanklacht voor bij het Europese Hof van Justitie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-03-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.