Managed hosting door True

Oab neemt Raet Onderwijs over

 

Oab heeft de activiteiten van Raet op het gebied van onderwijsautomatisering overgenomen. Bij de overname zijn zowel de produkten en diensten als het personeel betrokken.

Oab, onderdeel van RCC, heeft met zijn softwarepakketten Esis en Ebis een marktaandeel van ruim 50 procent in het primair onderwijs. Raet is samen met CMG en Malmberg een belangrijke aanbieder van pakketten voor het voortgezet onderwijs.
Ondanks het forse marktaandeel is Raet er niet in geslaagd om de activiteiten winstgevend te maken. Na de overname van Raet door Getronics en Roccade, de holding waarvan RCC deel uitmaakt, is besloten de software voor het voortgezet onderwijs bij Oab onder te brengen. Het gaat om Scholis, een leerlingeninformatiesysteem, Schoolvisie, een bekostigings- en planningssysteem en Apa, een personeelsadministratiesysteem. De overname van de onderwijsactiviteiten van Raet door Oab past in het strategisch beleid van RCC om in de gehele onderwijskolom actief te zijn. Het ligt in de bedoeling om dit jaar een koppeling voor gegevensuitwisseling te realiseren tussen de Raet-software en de pakketten Esis en Ebis van Oab.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/202509). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×