Oab neemt Raet Onderwijs over

Oab heeft de activiteiten van Raet op het gebied van onderwijsautomatisering overgenomen. Bij de overname zijn zowel de produkten en diensten als het personeel betrokken.

Oab, onderdeel van RCC, heeft met zijn softwarepakketten Esis en Ebis een marktaandeel van ruim 50 procent in het primair onderwijs. Raet is samen met CMG en Malmberg een belangrijke aanbieder van pakketten voor het voortgezet onderwijs.
Ondanks het forse marktaandeel is Raet er niet in geslaagd om de activiteiten winstgevend te maken. Na de overname van Raet door Getronics en Roccade, de holding waarvan RCC deel uitmaakt, is besloten de software voor het voortgezet onderwijs bij Oab onder te brengen. Het gaat om Scholis, een leerlingeninformatiesysteem, Schoolvisie, een bekostigings- en planningssysteem en Apa, een personeelsadministratiesysteem. De overname van de onderwijsactiviteiten van Raet door Oab past in het strategisch beleid van RCC om in de gehele onderwijskolom actief te zijn. Het ligt in de bedoeling om dit jaar een koppeling voor gegevensuitwisseling te realiseren tussen de Raet-software en de pakketten Esis en Ebis van Oab.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-03-22T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.