CCV doorbreekt PIN-monopolie

CCV, aanbieder van elektronische betaalsystemen, mag PIN-transacties in Nederland verwerken. Hierdoor is na 18 jaar de monopoliepositie van Equens, verwerker van elektronische betalingen, doorbroken.

CCV heeft van Currence, eigenaar van het betaalproduct PIN (Persoonlijk Identificatie Nummer), het certificaat voor 'acquiring host processor', ontvangen. Het bedrijf mag nu ook PINtransacties verwerken. CCV verwerkt reeds transacties met credit-, petrol-, private label- en loyaltycards en levert PINautomaten. De betaalfabriek zegt niet te willen concurreren op volume maar de PIN-verwerking als extra dienst voor bepaalde branches aan te bieden.

In 1989 is PINnen in Nederland geïntroduceerd. Tot nu toe is deze markt geheel in handen geweest van Equens. Op basis van het rapport van de Werkgroep Wellink, dat op verzoek van het Ministerie van Financien in 2002 is opgesteld, en uitspraken van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMA) werd marktwerking in het elektronische betaalverkeer geëist voor het product PIN. PINnen is na contante betalingen het belangrijkste betaalproduct in Nederland. In 2006 vonden er in totaal 1451 miljoen PINtransacties plaats, meldt Currence.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Echt afzetters daar bij dat CCV. Wij hadden een nieuwe pinpad nodig omdat die van ons (nieuwe) zomaar kapot was gegaan (maar 3 maanden garantie?!). Rekenen ze 90 euro!! om dat ding op te sturen. Moet dat ding in een Concorde via Japan hierheen gebracht worden?? Kwamen ze aan met een smoesje dat dit moest via DHL en dat die duur zijn?! Als ik iets voor een klant naar het postkantoor breng, dan kost dat € 6,75! Voor dat geld wou ik hem zelf wel op komen halen. Dat kan dus ook niet!? (nee natuurlijk niet, dan lopen ze hun woekerwinst mis). Had ik maar een servicecontract moeten hebben.. ?! Die achtelijk duur is natuurlijk en niet in verhouding staat met wat je er voor weer krijgt.

Ik hoop dat er snel meer concurrentie komt en dat dit bedrijf dan kapot gaat. Dit is geen manier van zaken doen. Afzetters!!

Ik heb een nieuwe pinpad al moeten bestellen na c.a. 6 maanden.
Bij de nieuwe pinpad vallen, binnen 2 maanden, spontaan scheuren in het transparante dekplaatje.
Na contact opgenomen te hebben met ccv, werd mij medegedeeld dat er een monteur moest komen en dat wordt in rekening gebracht als externe schade.
Deze schade moest ik dan bij mijn verzekering claimen.
Dit is het gekste wat ik ooit onder garantie heb gehoord.

Inderdaad woekeraars, moet je een probleem hebben en bellen zondeer contract voor een probleem...26.50 per gesprek!!!!!!!!helemaal van de pot gerukt.
failliet laten gaan dat soort bedrijven

Inderdaad woekeraars, moet je een probleem hebben en bellen zondeer contract voor een probleem... 26,50 euro per pesprek!!! Failliet laten gaan dat soort bedrijven.

Helemaal mee eens, onze nieuwe pin 28-3-2010 gekocht, geeft storing. Ik belde op, de mevrouw melde uw garantie is al verlopen !!!! Slecht 3 maanden krijg je op de volgens hun van hoogste kwaliteit????? apparatuur.
Ik kon de monteur langs laten komen of een nieuwe bestellen.... hoeveel kost dat 400,00 euro. Ja dag!! Waar is een stukje service gebleven. Ga nooit met hun in zee. De mevrouw verbrak zelfs de lijn, fatsoen en begrip zijn daar ver te zoeken.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-06-25T09:46:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.