Herziene handleiding kwaliteitssystemen

Fenit en Kema hebben een herziening uitgebracht van een handleiding voor de implementatie van IT-kwaliteitssystemen. 'Richtlijnen voor evaluatie en invoering van kwaliteitssystemen in de Informatie technologie sektor' is de titel van het werkstuk dat de Iso-norm 9001 vertaalt naar activiteiten van de branche.

De eerste versie dateert van december 1992 en werd opgesteld door Kema en Cosso, de branchevereniging waarmee Vifka Informatica is gefuseerd. Net als toen spitst de ISO 9001-vertaling zich toe op kwaliteitssystemen voor vijf activiteiten: systeemontwikkeling, systeemintegratie, exploitatie/beheer, assistentie bij ontwikkeling, en advisering. Aanleiding voor de herziening is de publikatie in 1994 van een tweede versie van ISO 9001. Een actualisatie is ook doorgevoerd met betrekking tot de aandachtspunten bij de evaluatie van kwaliteitssystemen. Die zijn grotendeels gebaseerd op de 'European Information Technology Quality System Auditor Guide', waarvan ook een nieuwe editie in de maak is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-03-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.