SVB bespaart met 'data warehouse'

De Sociale Verzekeringsbank (SVB) zegt na implementatie van een data warehouse jaarlijks 23 miljoen gulden te besparen. Het grootste deel van dit bedrag is te danken aan het beter kunnen opsporen en voorkomen van fraude met uitkeringen.

De besparingen zijn bereikt in de uitvoering van de Algemene Kinderbijslag Wet en de Algemene Ouderdoms Wet, aldus Karel van der Weg en Hans Pasker, beiden werkzaam bij de SVB, in een presentatie over gegevenspakhuizen te Veldhoven.
Behalve de miljoenenbesparing verwacht de SVB dankzij het pakhuis beter te kunnen voldoen aan de groeiende behoefte aan statistische analyses. Bovendien wordt het voor de instantie steeds belangrijker betrouwbare prognoses te maken. Het datapakhuis van SVB omvat 30 gigabyte, de helft voor de aow, de andere helft voor de akw. Iedere periode komt hier zo'n twee tot drie gigabyte bij. De omvang van de totale database komt in een later stadium uit op 100 gigabyte, aldus de SVB'ers. Het warehouse draait op een mainframe van Bull.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-03-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.