NS in zee met Dun & Bradstreet

NS Reizigers, onderdeel van de Nederlandse Spoorwegen (NS), vervangt zijn huidige financiële informatiesystemen door applicaties van Dun & Bradstreet Software.

Het betreft de client/server-applicaties Smartstream Financials en Smartstream Decision Support. NS Reizigers verwacht op 1 mei de budgetmodule als eerste in gebruik te kunnen nemen, later gevolgd door het grootboek, debiteuren, crediteuren, inkoop en activa. De Smartstream-applicaties draaien centraal op Digital Alpha AXP 2100-275 onder de besturingssystemen Unix en Microsoft Windows NT.
Aanleiding voor de vervanging is de verzelfstandiging van NS, waardoor de afzonderlijke bedrijfsonderdelen vanaf begin dit jaar autonoom opereren. Volgens Gio Poort, projectleider bij NS Reizigers, kwamen de Smartstream-applicaties van Dun & Bradstreet Software na een evaluatie als beste uit de bus. "Met de ondersteuning van deze applicaties zijn wij in staat om onze organisatie gereed te maken voor een meer commercieel ingestelde bedrijfsvoering.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-03-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.