Telebankieren zit in de lift

Circa 61 procent van de Nederlandse bedrijven en instellingen betalen hun crediteuren door middel van telebankieren. Dit gebruik is zodanig toegenomen dat handmatige betalingen via bankgiro's of acceptgiro's meer en meer worden verdrongen.

Eind 1997 zal het aandeel telebankierende bedrijven zijn gestegen tot ongeveer 84 procent; de rol van het handmatig betalingsverkeer wordt daardoor marginaal. Dit blijkt uit een onderzoek dat het Bredase onderzoeksbureau Heliview heeft verricht in samenwerking met het financieel-economisch tijdschriftRendement.
Uit het onderzoek komt tevens naar voren dat het gebruik van telebanking-pakketten veelal beperkt blijft tot het verrichten en registreren van betalingen. Andere functionaliteiten, zoals cash-management, intra-dagmutaties en incasso-opdrachten, worden niet of nauwelijks noodzakelijk geacht. Doelmatigheid en snelheid van betalen vormen de voornaamste aanleiding om te starten met telebankieren, gevolgd door besparingen op het betalingsverkeer en administratie. Een koppeling tussen het telebankingpakket en financieel-administratieve software komt voor bij zo'n 37 procent van de bedrijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-03-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.