Tilburg start telematicaproject

De gemeente Tilburg begint een telematicaproject waarbij betrokkenen sneller toegang krijgen tot informatie over bestemmingsplannen en bestemmingsplanvorming. Het project, Optima geheten, wordt uitgevoerd in samenwerking met Heidemij Advies en Intergraph.

Optima krijgt vanwege zijn vernieuwend karakter een subsidie van 330.000 gulden van het ministerie van Economische Zaken.
Op dit moment hebben alleen de gemeentelijke afdelingen en diensten toegang tot digitale informatie over bestemmingsplannen en -planvorming. De bedoeling van Optima is dat deze informatie via het glasvezelnet van Tilburg (Tilburgnet) ook door derden geraadpleegd kan worden. Het gaat bijvoorbeeld om kaarten, tekeningen, foto's, tabellen en teksten die nu nog per 'papieren post' door de gemeente worden verstuurd aan belanghebbenden en belangstellenden. Door het informatieproces te versnellen en informatie direct toegankelijk te maken, kan veel tijdwinst worden geboekt, denkt de gemeente Tilburg.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-03-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.