Managed hosting door True

Werknemers hardwarebranche ontevreden

 

Slechts de helft van de automatiseerders die in de hardwarebranche werkzaam zijn, geeft aan in de toekomst in deze bedrijfstak te willen blijven werken. Dat blijkt uit een arbeidsmarktonderzoek van het bureau Mandate uit Deventer.

In het onderzoek is ondermeer gekeken naar de branchevoorkeur van de hoger opgeleiden en hun mobiliteit. In de hardwarebranche zegt 37,5 procent van de respondenten de kans zeer groot te achten dat zij de bedrijfstak de rug toekeren, terwijl nog eens 37,5 procent aangeeft nog geen beslissing te hebben genomen.
De hoger opgeleiden in de software-industrie zien zich niet zo snel overstappen naar een andere bedrijfstak. Maar liefst 85 procent van de respondenten zegt in de softwarebranche te willen blijven werken. Bijna de helft van alle ondervraagde hbo-ers wil niet verhuizen voor een nieuwe baan en slechts beperkt reizen. Bij de academici is dit slechts 25 procent. Mensen die in zowel de hard- als software-industrie werken, hebben echter duidelijk minder bezwaren. Mandate noemt de mobiliteit hier redelijk hoog (respectievelijk 77 en 62 procent).

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/202601). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×