'Aftapkosten' voor rekening aanbieder

Alle openbare telecommunicatie-netwerken en -diensten moeten aftapbaar zijn. Het kabinet heeft daartoe besloten om de criminaliteit te bestrijden en de staatsveiligheid te beschermen.

De netwerkbeheerders en de dienstenleveranciers moeten zelf de kosten dragen van de technische voorzieningen die het legaal aftappen mogelijk maken. Alleen voor al draaiende systemen wordt een eenmalige vergoeding beschikbaar gesteld om aan de eis van het kabinet te voldoen.
Als gevolg van de marktliberalisatie en de technologische ontwikkeling komen er steeds meer telecommunicatie-netwerken en -diensten op de Nederlandse markt. Sommige nieuwe netwerken en diensten zijn moeilijk door de politie af te tappen. Betrokken exploitanten vinden dat de overheid de kosten van de technische voorzieningen voor het aftappen moet dragen. Het kabinet is maar gedeeltelijk ingegaan op hun wensen door uitsluitend voor de aanpassing van bestaande systemen een financiële tegemoetkoming te geven.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-04-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.