Philips breidt fabriek Nijmegen fors uit

Ondanks de minder snel groeiende vraag naar chips vanuit de PC-industrie gaat Philips 800 miljoen gulden investeren in haar produktievestiging te Nijmegen. Deze investering komt bovenop de uitbreidingsinvestering van 500 miljoen gulden, die in augustus 1994 bekend werd gemaakt.

De fabriek in Nijmegen is nu al de grootste halfgeleider-fabriek van Europa, maar wordt nog veel groter.
Van de ruim 800 miljoen gulden wordt een half miljard gulden gebruikt voor uitbreiding van de produktiecapaciteit - 8 inch wafers in 0,5 micron Cmos-technologie - in de nieuwe Mos4-fabriek. De rest gaat naar de Mos3-waferfabriek. Daar moeten technologische vernieuwingen worden doorgevoerd om 0,6 micron Cmos-technologie door te voeren. Bovendien gaat de jaarproduktie omhoog van 175.000 tot meer dan 300.000 wafers aan het eind van 1997. Philips hoopt door de toepassing van de meest geavanceerde produktie-apparatuur in de loop van 1998 over te schakelen van 0,5 micron naar 0,35 micron Cmos-technologie.
De geïntegreerde schakelingen uit Nijmegen worden toegepast in duurdere audio- en video-apparatuur, datacommunicatie-apparatuur en mobiele digitale telefoons. Ook maakt Philips chips voor multimedia-toepassingen. Nog dit jaar wordt een multimedia-chip op de markt gebracht, die tegelijkertijd tekst, beeld en geluid kan verwerken. Philips gaat met deze 'trimedia-chip' een aanval openen op Intel, de leidende fabrikant van multimedia-chips.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-04-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.