Parlementariërs in debat op Internet

Nederland krijgt als eerste land ter wereld de mogelijkheid om via Internet met parlementariërs in debat te treden. Sinds vandaag is de Tweede Kamer 'online'. Via Compuserve is het Nederlandse Politieke Forum van start gegaan.

Nederlanders, waar ook ter wereld, kunnen voortaan deelnemen aan de politieke meningsvorming. Dit gebeurt in dialoog met andere gebruikers. Kamervoorzitter Wim Deetman poneerde als eerste een stelling, waarop via Internet kan worden gereageerd. Het streven is dat elke week een ander kamerlid met een stelling komt. Van de deelnemende kamerleden wordt verwacht dat ze zich in de discussie niet onbetuigd laten. Regelmatig zullen ze hun reacties op Internet zetten.
De stuwende kracht achter het project, VVD-kamerlid drs O. Cherribi treedt op alssystem operator. Het forum krijgt ook een eigen redactie die bestaat uit de kamerleden Marjet van Zuylen (PvdA), Guikje Roethof (D66), Tara Singh Varma (Groen Links) en Van Dijken (RPF). Verwacht wordt dat de kamerleden Van der Vlies (SGP) en Yvonne van Rooy (CDA) de redactie zullen completeren. Om een goed debat te krijgen is Cherribi van plan ook allerlei relevante informatie zoals de (witte) kamerstukken op Internet te zetten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-04-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.