Veto Rotterdam over glasvezelnet haven

Ben Verwaaijen, eerste man bij PTT Telecom, is diep teleurgesteld in de Rotterdamse gemeenteraad. Aanleiding tot zijn woede is het veto dat de raad uitsprak over de deelname van het Gemeentelijk Havenbedrijf Rotterdam in het nieuwe glasvezelnet Portring.

Verwaaijen is niet zozeer uit op het geld (één miljoen gulden). Hij acht het psychologisch van groot belang dat de gemeente het peperdure glasvezelnet in het Rotterdamse havengebied ondersteunt.
Verwaaijen had verwacht dat Rotterdam door in het project te participeren het nut van het project zou onderstrepen. Tot nog toe heeft PTT Telecom al een miljard geïnvesteerd in Portring, dat telecommunicatie- en datacommunicatie-diensten met een zeer hoge betrouwbaarheid mogelijk maakt. De komende jaren investeert de PTT nog eens een miljard in dit project investeren. Het netwerk bestrijkt het gebied tussen Hoek van Holland en de Brienenoordbrug. Verwaaijen spuwde zijn gal over de gemeente Rotterdam tijdens het jaarlijkse havencongres in Rotterdam.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-04-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.