Fotokijksysteem vergroot pakkans

De crimineel heeft er een probleem bij: het Edison/HKD-systeem. Althans, dat vindt het regio-politiekorps Midden- en West-Brabant. Het elektronische fotokijksysteem vergroot volgens het korps de pakkans van criminelen.

In Edison/HKD worden afbeeldingen van verdachten door middel van een elektronische camera digitaal ingescand. Ook kan men signalementen invoeren en deze vervolgens vergelijken met de informatie uit het landelijk herkenningssysteem van de politie. Hieruit volgt een selectie van verdachten waarvan de foto's op een monitor aan getuigen of slachtoffers van een strafbaar feit kunnen worden gepresenteerd.
Door de invoering van Edison/HKD is het speurwerk in kaartenbakken en fotoboeken voor de politie in Midden- en West-Brabant verleden tijd. Zij verwacht een snellere herkenning van mogelijke daders, die het korps dan in kortere tijd kan opsporen. Het fotokijksysteem is een produkt van CRI, dat de marketing en distributie heeft uitbesteed aan Dataexpert in Veenendaal.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-04-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.