'Voorzichtig zijn met invoeren tele-onderwijs'

Zal teleleren leiden tot een aantasting van het studieklimaat? Die vraag stond centraal op het lustrumsymposium 'Internet, verstrikt in het netwerk', dat de studentenvereniging St.

Fransiscus Xaverius van de Landbouwuniversiteit Wageningen onlangs organiseerde. Volgens een van de aanwezige studenten die deelneemt aan een programmeercursus die bij wijze van proef op afstand kan worden gevolgd, is het weliswaar handig zelf tijd en plaats van de studie-activiteiten te kunnen bepalen, maar laat de interactie met de docent sterk te wensen over.
Bovendien meende de dagvoorzitter, A.F. van der Wal, hoogleraar Nematologie, dat het vormende karakter van het universitaire klimaat belangrijk is. Hij pleitte er daarom voor om voorzichtig te zijn met het invoeren van tele-onderwijs in de eerste jaren van de universitaire opleiding.
Algemeen werd aangenomen dat een sociaal isolement bij studeren op afstand op de loer ligt. Het verenigingsleven zou daardoor een extra impuls kunnen krijgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-04-05T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.