Standaard voor direct beschikbare PC

On Now is de naam van een nieuwe 'industriestandaard' die ervoor moet zorgen dat PC's in de toekomst direct na het aanzetten beschikbaar zijn voor de gebruiker.

Het tijdverslindende opstarten van besturingssysteem en andere programmatuur moet met dit initiatief tot het verleden gaan behoren. De standaard is voorgesteld door Microsoft en krijgt in eerste instantie steun van ondernemingen als Compaq, HP, Intel en Toshiba. On Now moet het tevens mogelijk maken dat PC's automatisch reageren op binnenkomende faxen.
Eerder al bouwden met name fabrikanten van draagbare computers op eigen initiatief een dergelijke voorziening in hun apparatuur. De groep normbepalers verwacht dat de consument steeds meer behoefte krijgt aan een PC, die net zo eenvoudig toegankelijk is als bijvoorbeeld een videorecorder. De specificaties van On Now worden geïntegreerd in komende versies van zowel Windows 95 als NT.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-04-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.