Hogeschool kiest chipkaart Getronics/RCC

De Hogeschool van Amsterdam heeft een voorlopig contract getekend met Getronics en RCC voor de realisatie van een chipkaart voor studenten en medewerkers.

Volgens de Hogeschool vormt de chipkaart van Getronics en RCC een aantrekkelijk alternatief voor de kaart die een consortium van Informatie Beheer Groep (IB Groep), PTT en IBM wil uitgeven. Deze bedrijven experimenteren nu in Groningen en Twente met een multifunctionele chipkaart. Zij willen deze kaart nog vóór de zomer aan alle 200.000 studenten aanbieden.
De Hogeschool van Amsterdam geeft de voorkeur aan de kaart van Getronics en RCC, "doordat eenfull service concept wordt geboden" en zij daardoor te maken heeft met één partner. Bovendien, zo zegt de Hogeschool, garanderen Getronics en RCC "in de turbulente markt van chipcard-technologie (...) een hoge mate van toekomstvastheid, waarbij niet de bestaande infrastructuur, maar de gewenste functionaliteit het uitgangspunt vormen". "Zo is meteen de basis gelegd voor acceptatie van bijvoorbeeld de chipknip en is ondermeer toegangscontrole tot Internet onder handbereik", aldus het College van Bestuur.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-04-12T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.