Gecombineerde terminal chipknip en pinpas

De banken zijn grotendeels tegemoet gekomen aan de bezwaren van de grootwinkelbedrijven tegen de chipknip. Halverwege dit jaar komen de banken met een ruim aanbod van gecombineerde terminals die zowel voor de nieuwe chipknip als de oude vertrouwde pinpas geschikt zijn.

Ook komen er na de zomer gecombineerde chipknip-pinpassen. De banken hebben dat in een brief aan de Raad Nederlandse Detailhandel (Raad NDH) laten weten.
De grootwinkelbedrijven blijven echter teleurgesteld over de tarieven voor pinbetalingen. De banken hebben tot nog toe geen concessies willen doen. Wel wordt een onderzoek verricht naar aanpassing van de tariefstructuur. De Raad NDH gaat ervan uit dat de tarieven voor pinbetalingen nog dit jaar aanzienlijk worden verlaagd. Ook is door het bankwezen nu positief gereageerd op het verzoek van de detailhandel de chipknip geschikt te maken voor het moderne zegeltjes sparen, zoals de 'air miles'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-04-12T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.