Managed hosting door True

Philips ziet toekomst in 'menselijke' PC

 

Philips ziet in de toekomst computers op de markt verschijnen die menselijke eigenschappen hebben. Deze apparaten kunnen praten, horen en zien. Apparaten kunnen zich door hun 'zintuiglijke vermogens' aan de gebruiker aanpassen. Dit blijkt uit de brochure 'Visie en realiteit'. Philips laat daarin zien hoe het leven er in de toekomst uit kan zien.

Woningen zullen worden uitgerust met een ingebouwd, programmeerbaar systeem waarmee diverse functies automatisch of zo nodig handmatig zijn te regelen. Multimedia zal overal in huis aanwezig zijn. Via beeldschermen die op aanraking en stemgeluid reageren, zijn verlichting, beeld en geluid instelbaar om de gewenste sfeer te scheppen. We kunnen ook toezicht houden op de kinderen of via het netwerk amusement opvragen. Ons stemgeluid wordt bepalend voor wat al die produkten moeten doen.
Via 'personal digital assistants' kunnen we communiceren, informatie vergaren en spelletjes doen. Treinen en vliegtuigen zullen worden voorzien van uitgebreide telecommunicatie-, computer- en netwerk-faciliteiten. Goedkopere satellietverbindingen, efficiëntere digitale compressietechnieken en kleinere zendapparatuur zullen mensen in staat stellen via praktisch elk medium onbeperkt te communiceren. Om de stortvloed aan informatie in te dammen, zullen binnenkomende telefoontjes, e-mail-berichten en andere elektronische boodschappen worden gefilterd.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/202801). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×