Getronics favoriet bij overname Roccade

Getronics ligt duidelijk vooraan in de race om de privatisering van de Roccade Informatica Groep. Het kabinet is van plan om in eerste instantie de mogelijkheid van een overname door Getronics te onderzoeken.

Staatssecretaris Jacob Kohnstamm (Binnenlandse Zaken) en minister Gerrit Zalm (Financiën) hebben dat aan de Tweede Kamer laten weten. Bij het Amerikaanse CSC, dat zoals bekend een bod op Roccade wil uitbrengen, was men zeer verrast over deze ontwikkeling. Niet alleen buitenlandse ondernemingen, maar ook KPN heeft een oogje op Roccade.
De Roccade-top heeft eind vorig jaar kenbaar gemaakt graag met Getronics in zee te willen gaan. De beide ministeries die het meest zijn betrokken bij deze privatisering, blijken deze voorkeursoptie te ondersteunen. De strategische belangen van Roccade, dat graag wil opgaan in een groot Nederlands IT-concern, geven daarbij de doorslag. Wel tekenen Kohnstamm en Zalm hierbij aan dat de Staat tot taak heeft de verkoop van haar aandelen Roccade 'op een zo zakelijk mogelijke wijze voor de belastingbetaler te verrichten'. Kohnstamm en Zalm schrijven dit in antwoord op kamervragen die waren gerezen naar aanleiding van de privatisering van Roccade. Zoals bekend, moet de Tweede Kamer daar nog het groene licht voor geven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-04-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.