'Decibel' bekroond met Global Award

De automatiseerders van PTT Telecom (I&AT) hebben de Global Award gekregen. Ze kregen de prijs voor het project 'Decibel'. Dit is de codenaam voor de invoering van een tien-cijferig telefoonnummer in Nederland.

Deze grootschalige automatiseringsoperatie is vorige week afgerond. Bij de uitreiking van de Award gaf directeur ir A. Volkers van I&AT aan dat inmiddels 80 procent van de abonnees tien cijfers draait. De overige 20 procent krijgt sinds vorige week de mededeling dat ze volgens het nieuwe nummerplan moeten bellen.
Uit de toelichting van Volkers werd duidelijk dat de operatie 'Decibel' eentour de force is geweest. Automatiseerders werken vaak achter de schermen. Deze operatie echter kon heel Nederland volgen, omdat het zoiets vitaals als het telefoonnummer betrof.
Met name de periode tot 10 oktober 1995, vanaf die datum moest het nieuwe nummerplan werken, leverde nog een aantal spannende momenten op. "Ik vergelijk het met een patiënt van wie hart en longen tegelijk vervangen moeten worden. Zo hebben we ook het hele telefoonnetwerk in Nederland plat moeten leggen. De spanning steeg toen het netwerk weer opgestart moest worden." In het weekend dat dit aan de orde was zijn er 's nachts nog wat indringende gesprekken gevoerd, valt uit de woorden van Volkers af te leiden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-04-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.